×

Попередження

JFolder::files: шлях не є текою. Шлях: [ROOT]/images/stories/25.12.16_01
×

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Цієї неділі, 25 грудня, коли Католицька Церква західного обряду святкує свято Різдва ГНІХ, Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ має теж особливе торжество. В цей день Преосвященний Владика Йосафат (Мощич), єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії здійснив чин дияконської хіротонії, під час якої трьох благоговійних піддияконів було удостоєно першого ступеню священства – дияконату.

В селі Лани Галицького протопресвітеріату Кир Йосафат очолив Архієрейську Божественну Літургію, впродовж якої було не тільки висвячено нових дияконів, а й здійснено чин відновлення храму та освячення престолу. Співслужили Владиці семінарійні настоятелі та духівники, зокрема прот. Ярослав Шмадило, економ ІФДС, та ієрм. Роман Кандрач, духівник семінарії, а також численне духовенство, яке зібралось на торжество, «якого ще не бачило ціле село», - як зазначив парох парафії. Всі богослужіння супроводжували прекрасним співом семінаристи ІФДС.

На завершення новопоставлені служителі висловили слова вдячності Кир Йосафату за змістовні повчання та уділення свячень.

Приємним фактом є те, що всі новодиякони є випускниками, а один ще студентом Івано-Франківської духовної семінарії.

З величезною радістю та щирими побажаннями вітаємо дияконів Івана Ребегу та Богдана Коцовського, а особливо диякона Михайла Паляка, який є семінаристом шостого курсу. Нехай Господь зсилає Свою Благодать на них та дарує силу для служіння у винограднику Христовому.

Олексій Стронський,
Інформаційний центр ІФДС

{gallery}25.12.16_01{/gallery}

Вгору