alt26 листопада у військовій частині № 1241 (м. Івано-Франківськ) Національної Гвардії України відбулася урочиста присяга солдатів-новобранців на вірність Українському народові.

На урочисту присягу прибули батьки cолдатів, а також їхні друзі із різних куточків України. Присяга розпочалася із урочистого маршу, після якого молоді солдати, які прослужили лише місяць, склали обіцянку бути вірними Українській державі та народові. Опісля показали свої вміння, які вони набули за місяць своєї служби. На завершення дійства виступили командир військової частини та матір одного з новобранців. Також було надано слово головному координаторові військових капеланів Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ – о. Роману Залеському, який розповів про специфіку військової служби у лавах армії, а також у зоні АТО.

Після вітального слова, о.Роман благословив усіх солдатів на цей нелегкий шлях у військовому служінні та покропив освяченою водою. Вкінці, учасники Центру Душпастирювання Силових Структур виконали церковний гінм”Боже великий, єдиний”.

У вирі цих подій, на території навчального центру “Лисець” військової частини №1241 (м.Івано-Франківськ) Національної Гвардії України, була відслужена панахида за жертвами Голодомору 1932-1933 рр., та за всіх полеглих воїнів-захисників України, яку очолив головний координатор військових капеланів Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ — о. Роман Залеський.

Після панахиди, о. Роман пригадав солдатам, що таке “Геноцид”, які були тяжкі умови життя людей того часу, і згадав про всіх юнаків, які віддали своє життя за волю та незалежність України. Один із солдатів провів для всіх учасників Братства екскурсію по полігону. Семінаристи мали змогу побачити як живуть солдати під час навчання на полігоні та як відпочивають у вільний час. Голова центру ЦДСС, брат Назар Шпак подякував солдатам за екскурсію.

Опісля, о.Роман покропив всіх військовослужбовців освяченою водою, а вони в свою чергу, теплими словами подякували учасникам братсва ЦДСС і о.Роману за спільну молитву і гарно проведений час.

Василь Сметанюк,
секретар ЦДСС

001.jpg 002.jpg 003.jpg

004.jpg 005.jpg 006.jpg