24 березня наша Церква вшановує святого Софронія Єрусалимського. У переддень свята в стінах ІФДС була відслужена Архиєрейська Літургія, після якої вітали імениника-владику Софронія, єпископа-емерита Івано-Франківської єпархії, ректора ІФТА. Літургію служили: єпископ-ординарій Владика Володимир (Війтишин), у співслужінні: митр. протоієрея д-ра Олега Каськіва, ректора ІФДС, о. д-ра Олександра Левицького, віце-ректора ІФДС та інших отців. Владика Володимир на проповіді провів паралель між життям святого та добрим прикладом Владики Софрона. І справді, це не просто щирі слова в день іменин, а незаперечна істина, яку може потвердити будь-хто, кому знайома ця людина.

Винуватець свята приймав вітання від ректора семінарії, єпархіального економа, настоятеля кафедрального собору Воскресіння ГНІХ, професорів ІФТА, а також від представника міської державної адміністрації, що свідчить про повагу до Владики в широких колах.

На пам’ятну згадку в день своїх іменин владика Софроній подарував богослужбову чашу для семінарійного храму св. свящмуч. Йосафата, архиєпископа Полоцького. Велич цієї людини відкривається у проханні про молитву всіх, хто хотів би якось долучитись до привітань.

Весь викладацький склад, отці, духівники, семінаристи сердечно вітають Владику Софронія з його іменинами та в цей день засилають йому такі теплі слова:

В день іменин і в цю святкую днину
Ми Вам бажаємо жить поза сто,
Нам Вас, як сильну, велику людину
Не замінив би ніколи ніхто.
Хай на душі завжди пісня співає,
Хай покриває Марії покров,
А Всемогутній нехай укріпляє
Віру, Надію і сильну Любов!

Ляхович Андрій
семінарист V курсу

001.JPG 002.JPG 003.JPG

004.JPG 005.JPG