20 червня 2009 року, з нагоди завершення 2008/2009 навчального року у Львівській духовній семінарії Святого Духа Високопреосвященніший Владика Ігор (Возьняк), у співслужінні з Преосвященним Владикою Святославом (Шевчуком) та отцями-настоятелями семінарії, очолив Архиєрейську Божественну Літургію.

По закінченні Літургії Владиці Святославові було вручено подячну грамоту за служіння у Львівській архиєпархії, а зокрема за підготовку семінаристів у Львівській духовній семінарії Святого Духа. Крім того, було зачитано два декрети, а саме: декрет про відкликання Владики Святослава від обов‘язків ректора Львівської духовної семінарії Святого Духа та декрет про іменування всесвітлішого отця Миколая Фредини ректором Львівської духовної семінарії Святого Духа.

"З великою приємністю дякую, шаную та відпускаю з нашої семінарії Владику Святослава (Шевчука). Дякую як ректору, викладачу, вихователю та духовному батькові, котрий багато років посвятив служіння у цій найважливішій інституції духовного плекання священиків нашої архиєпархії, інших єпархій та Церкви взагалі. Прийміть дорогий наш Владико Святославе не тільки мої слова, але велику вдячність мого серця за ваше віддане служіння Львівській архиєпархії. Це не тільки подяка від мене, але від усіх наших священиків та семінаристів. Як єпископу, достойному слузі своєї Церкви, бажаю вам миру духа, мужності, доброго здоров‘я та відважної терпеливості. Хай простота та покора не залишають вашої особи, хай Господь дарує вам добрих священиків та мирян нашої Церкви в Аргентині, хай Господь благословить вас великою любов‘ю до тих, кого зустрінете на своєму шляху! Боріться і служіть на славу Божу!", - такі слова подяки для Владики Святослава висловив Архиєпископ Львівський.

Окремо звертаючись до братів-семінаристів, Владика Ігор закликав майбутніх священиків молитися за бездоганне служіння Владики Святослава та радо відповідати на заклик доброго пастиря у потребі служіння в Аргентині, як також і в інших країнах світу, де є найбільша потреба у наших священнослужителях.

А новий ректор семінарії о. Миколай Фредина подякував архиєреєві за довіру та запевнив, що з ласки Божої докладе всіх зусиль для того, щоби Львівська духовна семінарія і надалі залишалася найкращою семінарією.

Відтак, Владика Ігор вручив свідоцтва про закінчення Львівської духовної семінарії Святого Духа (Testіmonium) 33-ом випускникам Львівської духовної семінарії.

Після всіх урочистих подій Владика Ігор (Возьняк) прочитав молитву, яку моляться за тих, хто вирушає в дорогу та окропив всіх присутніх свяченою водою.

Слід також додати, що події, приурочені завершенню навчального року в семінарії розпочалися у переддень, 19 червня, загальносемінарійною конференцією, на якій отець віце-ректор Орест Демко підвів підсумок навчання та формації семінаристів, подякував отцям-настоятелям та духівникам за віддану і сумлінну працю. Рівно ж під час конференції було нагороджено почесними грамотами семінаристів, які найбільше долучилися до діяльності для добра семінарії та вручено стипендії ім. о. Ісидора Дольницького найактивнішим членам Братства «Введення в Храм Пресвятої Богородиці». Відтак, після Вечірні, у внутрішньому дворику семінарії розпочався святковий концерт приурочений завершенню навчального року, на якому  виступили творчі колективи Львіської духовної семінарії, а саме: гурт "Оранта", октет "Теофорос" в оновленому складі та духовий оркестр.

Тарас Гавришко,
Медіа-центр Львівської духовної семінарії Святого Духа