8 грудня 2005 р.Б. до нашої семінарії завітали гості з Маріуполя (Донецька обл.) - молоде подружжя акторів Інна Охрімець та Андрій Макаренко. Ними була запропонована виставка „ Народ мій є, народ мій завжди буде, або Білоблакитна кулька," присвячена подіям річної давності, тобто Помаранчевій Революції, яка змінила хід історії України. У виставі була використана поезія відомих українських поетів: Олени Теліги, Василя Симоненка, Тараса Шевченка. Вперше вистава була дана на розсуд глядачів 12 березня 2005 р.Б. Було це у місті Таллін (Естонія). Побували актори також і в Польщі, Швеції.

А зараз вони мандрують Україною: Донецьк, Маріуполь, Київ, Кіровоград, Івано-Франківськ, несучи гасла майдану  про те, що „Схід і Захід разом", „Нас багато і нас не подолати". Ще однією ціллю таких поїздок є пропогувати українську мову поміж народом, її важливість для кожного українця. Спілкуючись з акторами, було приємно почути про те, що на Сході України стає популярно говорити українською мовою, особливо серед молоді.

Вистава була гідно оцінена семінаристами, про що свідчили численні оплески на адресу акторів.

Після завершення вистави о. д-н Андрій Чорненко подякував їм за благородну справу, яку роблять вони, побажав подальших творчих успіхів. А гучне многоліття стало завершальним акордом нашої зустрічі.

Вгору