У вівторок, 30 січня, з нагоди початку нового навчального семестру ректоратом ІФДС було проведено конференцію для семінаристів. Головною метою заходу було

ознайомлення із функціонуванням новоствореної академії, Івано-Франківської академії Івана Золотоустого, а також деякими нововведеннями в ІФДС.

Конференція розпочалась спільною молитвою. Опісля віце-ректор ІФДС та за сумісництвом проректор з навчальної частини ІФА о. д-р Андрій Чорненко звернувся з вітальним словом та від імені ректора семінарії, прот. Олеся Будзяка та ректора ІФА митр. прот. Олександра Левицького побажав плідного нового навчального семестру. Конференція відбувалася у два етапи: спочатку проректор ІФА з наукової частини, п. О. Білоус ознайомив братію з особливостями новоствореного закладу. Зокрема, звернув увагу на те, що академія 30 листопада отримала ліцензію Міністерства освіти і науки, а зараз проводиться активна профорієнтаційна робота. Опісля кожен міг звернутися з питаннями, що виникли, стосовно функціонування академії, та отримати компетентну відповідь представників ректорату ІФА.

У другій частині конференції обговорювались питання пов’язані з семінарійним побутом. Модерували цю частину зустрічі о. Андрій Чорненко та о. Юрій Сидір – префект ІФДС. Окрім організаційних питань Для кращої співпраці брати-студенти ставили питання, висували пропозиції. У часі  конференції отці наголосили на важливих пунктах формації майбутніх священиків, зокрема відмітили необхідність молитовного читання Святого Писання та приватній молитві. На завершення всі разом молилися про добрий початок нового навчального семестру.

повідомив: Назарій Беляшин
фото: Роман Везучий

Інформаційний центр ІФДС

Вгору