15 вересня 2018 року Божого, у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа відбулась інавгурація  нового академічного року, а також посвячення розписів святилища семінарійного храму, та підрясників для семінаристів 1-го курсу.

15 вересня 2018 року Божого, у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа відбулась інавгурація  нового академічного року, а також посвячення розписів святилища семінарійного храму, та підрясників для семінаристів 1-го курсу. Розділити цю радість зі семінарійною спільнотою були запрошенні ректор ІФДС, прот. ліц. Олесь Будзяк і віце-ректор ІФДС, прот. д-р. Андрій Чорненко.

Як зазвичай, семінарійна спільнота розпочала цей день з молитви Утреньої, після якої була звершена Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Високопреосвященніший Архиєпископ і Митрополит Львівський Кир Ігор (Возьняк) в співслужінні єпископа-помічника Самбірсько-Дрогобицької єпархії владики Григорія Комара та єпископа-помічника Сокальсько-Жовківської єпархії  владики Петра Лози. Також у цій Святій Літургії співслужили отці-настоятелі Львівської Духовної Семінарії, отці з Івано-Франківської та Тернопільскої Семінарій, представники Українського Католицького Університету та інші отці, які завітали до нашої спільноти. Перед початком Літургії був момент освячення розписів святилища, а згодом і підрясників для семінаристів 1-го курсу. У своїй проповіді Кир Ігор закликав нас молитися разом з Богом та посвячувати для Нього наш час: «Ми одягаємо підрясники та ряси, єпитрахилі та фелони, щоб відрізняти нас від інших, хай наша любов до Бога, і до ближніх, смиренність і простота, відповідальність, побожність та молитовний дух спонукає мирян наслідувати Христа». Після Літургії, отець-ректор Ігор Бойко запросив усіх присутніх на невеликий почастунок. Згодом відбулась конференція, в якій було докладно описано про розписи святилища, здійснені організацією «Метаморфосіс» та їхнє символічне значення, а також було представлена інформація про діяльність семінаристів Львівської Духовної Семінарії під час літніх вакацій. Відтак, у заключному слові Владика Петро Лоза побажав Божого Благословення та спонукав приймати  поклик, який ми чуємо від Бога.

Джерело: Медіа-Центр ЛДС

Вгору