25 березня, у П’яту неділю святої Чотиридесятниці вулицями Івано-Франківська пройшла загальноміська Хресна Дорога. На цей молитовний захід прибуло численне духовенство, на чолі з Архієпископом та Митрополитом Івано-Франківським, Володимиром (Війтишиним), єпархом Коломийської єпархії УГКЦ, Василієм (Івасюком) та єпископом Чернівецької єпархії УГКЦ, Йосафатом (Мощичем), представники влади та велика кількість вірних. Наша семінарійна спільнота на чолі з ректором прот. Олесем Будзяком долучилася до цієї молитви.

Хресна Дорога вже традиційно розпочалася від храму Царя Христа, отців Василіян, відтак духовенство та віряни вирушили у тиші та молитві до Архикатедрального Собору на початку Хресної Дороги ієромонах Йосафат Хаймик, ЧСВВ заохотив всіх нас молитися за мир та спокій в Батьківщині Україні.

На першій стації хрест несли священнослужителі, а на другій долучилися наші брати-семінаристи. Хрест також несли молодь, освітяни, представники влади, учасники АТО.

Крок за кроком, стація за стацією хода наблизилася до Архикатедрального і Митрополичого собору Воскресіння Христового. При вході у собор відбулося завершення Хресної Дороги.

На завершення до вірних з словом подяки звернувся митрополит Володимир. Владика подякував усім за спільну молитву, подякував усім хто спричинився до хресної ходи: міській владі, отцям ЧСВВ, семінарії, комунальним службам та усім іншим хто приклав свої зусилля для цього. Слова подяки також були сказані отцям які читали розважання на стаціях та владикам які сьогодні прибули на Хресну Дорогу.

Владика Василій у своєму слові подякував митрополиту Володимиру за запрошення та звернувся до вірних. Архієрей зазначив: « Ісус пройшов вже свій хресний шлях, а ми ще йдемо по цій хресній дорозі нашого життя». Владика також закликав молодь, дітей, батьків і усіх людей  молитися до Господа, щоб він допоміг їм добре звершити свою хресну дорогу.

Відтак до вірних та духовенства звернувся владика Йосафат який побажав усім добре завершити час посту та з невимовною радістю зустріти воскреслого Христа.

Після слів подяки митрополит Володимир уділив усім своє благословення та запросив усіх приклонитися до мощей блаженного Симеона Лукача, які були виставлені в соборі.

стаття: Олексій Нарепеха
фото надані Прес-службою Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Інформаційний центр ІФДС

IMG_5460.jpg IMG_5466.jpg IMG_5478.jpg

IMG_5480.jpg IMG_5481.jpg IMG_5486.jpg

IMG_5489.jpg IMG_5490.jpg IMG_5497.jpg

IMG_5503.jpg IMG_5505.jpg IMG_5507.jpg

IMG_5511.jpg IMG_5512.jpg IMG_5513.jpg

IMG_5516.jpg IMG_5521.jpg IMG_5523.jpg