Про екологічні проблеми регіону як виклик для християнської віри, у вівторок 13 березня, студенти 5-го курсу Івано-Франківської духовної семінарії УГКЦ спілкувались з паном Петром Кульбою, начальником відділу економіки природоохоронної діяльності, екологічного моніторингу, зв’язків з громадськістю та ЗМІ управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської ОДА.

Державний природоохоронець торкнувся основних екологічних проблем біосфери Прикарпаття, зокрема зони надзвичайної екологічної ситуації м. Калуша, викидів Бурштинської ТЕС, забруднення води, проблеми сміття та необхідності впровадження системи роздільного збору твердих побутових відходів.

Ключові питання, які цікавили майбутніх душпастирів – це не просто констатація тих чи інших екологічних проблем, але яким чином їх можна і необхідно їх долати, а ще краще – не допускати.

Державний еколог підкреслив особливу роль Церкви та душпастирів у формуванні екологічної свідомості та культури бережливого ставлення до природи. Натомість д-р Володимир Шеремета, керівник курсу Екологічної етики в Івано-Франківському Богословському університеті, наголосив на тому, що як Церква так і Держава мають свою особливу природозахисну компетенцію:

«Екологічна місія Церкви полягає у формуванні практичної відповідальності за природу на основі християнської віри. Натомість Держава, яка дбає про людину, має мати належне екологічне законодавство та дієві природоохоронні органи».     

Зустріч була організована Бюро УГКЦ з питань екології у співпраці з Івано-Франківським Богословським університетом та Івано-Франківською Духовною семінарією.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Вгору