Ще з давнини у Східній Церкві є гарний звичай: перед початком Великого посту, а саме, і Сиропусну неділю, здійснювати обряд взаємного прощення.

Сьогодні, 18 лютого в Івано-Франківській Духовній Семінарії ім. свящмч. Йосафата урочисто відбувся чин всепрощення, який традиційно проводиться для того, щоб з чистим серцем кожен вірний міг увійти у час Великого посту.

Святий Йоан Золотоустий казав: «Улюблені, ні про що не дбатимите так як про те,  щоб бути вільними від гніву і примирити з собою тих хто вороже ставиться до нас: бо ані молитва ані піст ані прилучення до таїнств не в змозі буде захистити нас у день суду, якщо ми пам’ятатимемо зло».

Тому сьогодні всі отці-настоятелі, духівники та семінаристи мали змогу попросити прощення один в одного за всі гріхи та образи, які були завданні протягом цього року. Завдяки чину всепрощення уся семінарійна спільнота змогла наповнитись радістю та братерською любов’ю, яка є передумовою для створення справжньої духовної родини, яка  разом прямує до єдиної цілі – до служіння Богові та всім вірним.

стаття: Іван Вінтонів
фото: Роман Везучий

Інформаційний центр ІФДС

IMG_0785.JPG IMG_0790.JPG IMG_0797.JPG

IMG_0802.JPG IMG_0810.JPG IMG_0814.JPG

IMG_0826.JPG IMG_0843.JPG IMG_0858.JPG