З благословення ректора ІФДС о. Олеся Будзяка, та на запрошення випускника нашої семінарії о. Михайла Захарка гурт Еффата, з 3 по 4 лютого  мали сприятливу нагоду привезти з Івано-Франківська «Прикарпатську коляду» до парафіян храму Зіслання Святого Духа с.Потелич, Рава-Руського протосвітеріату, Сокальсько-Жовківської єпархії.

 

Ця парохія славиться тим, що має можливість молитися у найстарішому дерев’яному храмі Львівщини, який споруджений у 1502 році. Він зберігся дотепер в автентичному вигляді, зазнавши лише невеликих реставраційних робіт. У червні 2013 року, храм Святого Духа разом з іншими дерев’яними церквами карпатського регіону внесений до списку світової спадщини ЮНЕСКО.Брати-семінаристи велично супроводжували в суботу Велику Вечірню, а в неділю, разом з усіма вірними, молилися Святу Літургію за мир в Україні, та подячний Молебень до святого Івана Павла ІІ, мощі якого перебували на той час у храмі. На завершення гурт приєднався до Розколяди, яка проходила за участі місцевих колективів в Народному Домі с. Потелич. Семінаристи подарували низку колядок у своєму виконані, та побажали доброго, енергійного та щасливого Нового Року для місцевих жителів. Несподіваним подарунком були колядки у виконанні Еффати разом з о. Михайлом, де односельчани були неймовірно враженні талантом молодого священика та із захопленням слухали різдвяні піснеспіви.

Гурт Еффата завдячує всім хто приклався до цієї дводенної поїздки, та бажає бути тим гарячим полум’ям любові, яке світить та зігріває кожне серце, що є яслами для новонародженого Ісуса.

стаття та фото: гурт Еффата

Інформаційний центр ІФДС

001.jpg 01.jpg 02.jpg

03.jpg 04.jpg 05.jpg

07.jpg 08.jpg 09.jpg