×

Попередження

JFolder::files: шлях не є текою. Шлях: [ROOT]/images/stories/14.12.17_01
×

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Сьогодні, 14 грудня, до нашої семінарії завітав випускник отець Микола Григорук. Метою його візиту було представлення авторської книги «Сильні Божим Духом» про третього ректора семінарії о. Авсентія Бойчука.

 

Отець Микола розповів, що спочатку це була його магістерська робота науковим керівником якої був о. Михайло Дзуль.  Отець також наголосив: « розпочинаючи свою працю, я зіштовхнувся з браком джерел і матеріалів для написання. Про отця Авсентія була лише одна стаття і одна єдина фотографія. І я розпочав пошуки матеріалу, їздячи і шукаючи відомості про цю постать. Знаходилася різна інформація. Однією з найцінніших знахідок став рукопис знайдений на горищі помешкання отця у його рідному селі, який називався «Моє навчання в Станіславівській Духовній семінарії» в якій була характеристика тогочасних отців професорів…»  

Далі отець зробив для братії короткий екскурс стосовно будови книги та розповів цікаві відомості з життя отця Авсентія. Отець Микола зазначив: «це була багатогранна особистість, людина широкого профілю, яка не цуралась жодної роботи. З допомогою отця було побудовано монастирі для сестер Василіянок та ССНДМ…» Також отець показав декілька світлин з життя отця Авсентія та відповів на запитання, які ставила наша братія.

На завершення отець-ректор Олесь Будзяк подякував отцю Миколі за його таку клопітку і дуже цінну працю. Отець ректор закликав братію до наслідування отця Авсентія: «бо ця людина живши в тяжких умовах молилася, будувала храми та монастирі та завжди усім допомагала. Це була справжня св. Літургія, справжня жертва, яка не завершувалася словом Амінь, а тривала ціле життя. »

Знання історії свідчить про те, що людина ніколи не загине. Ця праця дозволить нашій братії дізнатися багато нового про історію нашої семінарії.

стаття: Олексій Нарепеха
фото: Роман Везучий

Інформаційний центр ІФДС

{gallery}14.12.17_01{/gallery}