×

Попередження

JFolder::files: шлях не є текою. Шлях: [ROOT]/images/stories/12.11.17_03
×

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

З 10 по 12 листопада, брати-семінаристи  третього курсу - Андрій Михасів та Іван Поляк разом з українською делегацією, організовану Департаментом освіти та організацією "Просвіта" м. Івано-Франківська, мали можливість відвідати етнічні землі України, а саме м. Сянок в Польщі, де в храмі Святого Дмитрія відслужили Божественну Літургію. Очолювали Літургію: о. Мирослав Іван Mихайлишин та о. Зеновій Слоїк. Опісля літургії, панахидою вшанували всіх хто загинув на цих землях внаслідок операції Вісла.

Також група з Івано-Франківщини відвідала багато цікавих місць і вшанувала пам'ять загиблих українців на території сучасної Польщі. В селі Лоп'янка на території церкви святої Параскевії (пам'ятка архітектури 18  ст.) було встановлено та освячено п'ятиметровий хрест 33 українцям, які були спалені, а також українському народові, вивезеному з рідної землі у повоєнний період. У складі делегації були внуки та правнуки репресованого  населення. Опісля, отці наголосили на тому, що ми не маємо забувати загиблих земляків і завжди пам'ятати та вшановувати їх, адже, вони віддали своє життя заради нашого майбутнього.

стаття: Андрій Михасів
фото: Іван Поляк

Інформаційний центр ІФДС

{gallery}12.11.17_03{/gallery}

Вгору