×

Попередження

JFolder::files: шлях не є текою. Шлях: [ROOT]/images/stories/27.10.17_01
×

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Сьогодні, 27 жовтня, в Івано-Франківській духовній семінарії імені свщмч. Йосафата розпочалася ІV Міжсемінарійна науково-практична конференція на тему: « Отець Єремія Ломницький та шлях до святості Станіславівських новомучеників».

Розпочався захід Архієрейською Літургією, яку очолив Преосвященний владика Йосафат Мощич, з яким співслужили  ректор ІФДС прот. Олесь Будзяк, віце ректор прот. д-р Андрій Чорненко, ігумен монастиря Царя Христа о. Йосафат Хаймик, настоятель парафії Кирила та Методія о. Йосафат Бойко. У храмі на літургії зібрались численні гості - отці та брати з різних семінарій і монастирів, які прибули з цілої України, щоб взяти активну участь у конференції. Також були запрошені особливі гості – сестри Служебниці НДМ з  Генеральною Настоятелькою згромадження - с. Софією Лебедович.

Владика Йосафат (Мощич), звертаючись до всіх присутніх, наголосив на  тому, як важливо допомогати ближньому, обгрунтовуючи це словами Христа: "Христос закликає нас уміти ділитися, допомагати іншим, тим, хто потребує. Справжня любов виявляється у вчинках милосердя. До цього нас закликає Христос своїм прикладом".

Під час Літургії Владика уділив дияконські свячення семінаристу ІФДС бр. Андрію Недоступу, який зголосився їхати на служіння до Казахстану. Таке рішення отримало схвальний відгук. Владика побажав семінаристу щасливого служіння на інших теренах. « Цей брат хоче стати хлібом для тих, хто цього потребує, в далекому Казахстані» - сказав до новопоставленого диякона святитель.

На завершення нововисвячений диякон подякував усім присутнім за молитву, а отцям-настоятелям - за духовний провід та опіку під час його перебування у стінах семінарії. В свою чергу ректор ІФДС прот. Олесь Будзяк подякував Владиці і запросив всіх на спільну фотографію.

стаття: Роман Кулиницак
фото: Дмитро Дем'янів

Інформаційний центр ІФДС

{gallery}27.10.17_01{/gallery}