×

Попередження

JFolder::files: шлях не є текою. Шлях: [ROOT]/images/stories/15.09.17_01
×

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

15 вересня в Івано-Франківській Духовній Семінарії ім. свщмч. Йосафата розпочалися дні віднови духа, які для семінаристів та настоятелів проводив ігумен монастиря редемптористів у м. Івано-Франківську  ієромонах Андрій Цікало (ЧНІ).

Перебуваючи  у мовчанні, семінаристи під проводом Святого Духа почали розважати над питанням повернення себе до першообразу, та так як казав отець реколектант починаючи ці дні віднови духа ми маємо не проґавити моменту дотику Бога до наших душ. Завжди починаючи реколекції ми, за словами отця, маємо починати з книги Буття, бо там знаходимо найважливіший роздум, що я образ Бога. У своєму слові до братів отець-реколектант наголошував, що переживання зустрічі з Богом є надзвичайно важливе. Кожен із семінаристів прямує до священства, і на цій дорозі вартує зауважити, що я готуюсь нести Бога у кожне серце, де б я не перебував. А для цього маємо відчути Його дотик у нашому житті.

Отець наголошував на важливості тих найінтимніших стосунків з Богом, коли відчуваючи Його присутність усе решта стає неважливим, другорядним. Спробувати бути якомога блище до Всевишнього. Часто мирські суєтні речі затуманюють розум і втрачається те неповторне відчуття коли ти поруч з тим хто тебе любить.

Наше духовне життя не може складатися з лише піднесеного стану молитви, воно мусить перейти важкі моменти, і саме в ці важкі моменти ми не повинні боятися сказати Богу “  Господи, допоможи мені спілкуватися з Тобою”.

В нашому духовному житті і в цій віднові духа не потрібно боятися сказати щось Господеві, а навпаки перебуваючи у мовчанні устами усією душею волати до Творця про допомогу.

                Буває, що виникає проблема що ми не можемо сказати “ в голос Богу” свою проблему, бо відповідь прийде в той самий момент коли ми зможемо відкрити перед Ним свої немочі.

                Тому, відклавши все, перебуваючи у мовчані говорімо з Богом про сокровенне і він дасть вирішення нашим питанням.

На завершення першої вступної науки вся семінарійна спільнота на чолі з отцем-реколектантом молилась про добрий початок віднови духа.

стаття: Назар Беляшин
фото: Дмитро Дем'янів

Інформаційний центр ІФДС

{gallery}15.09.17_01{/gallery}