×

Попередження

JFolder::files: шлях не є текою. Шлях: [ROOT]/images/stories/08.04.17_01
×

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Семінаристи взяли участь у студентській науково-практичній конференції «Патріарх Йосиф Сліпий і розвиток української богословської освіти та науки у XX – на початку XXI століття», яка відбулася у Львівській Духовній Семінарії. Назва конференції була вибрана невипадково, адже саме цього року ювілейна дата від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого (125-річчя). Саме з цією метою була організована дана конференція.

Представники від ІФДС та ІФБУ (Михайло Соколовський, Ігор Дзера, Олег Савчук та Дмитро Касіян) прибули на це свято науки 7 квітня 2017 р. Святкування розпочалося з Архиєрейської Божественної Літургії у стінах Львівської Духовної семінарії, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Львівський Кир Ігор (Возняк). Конференція була розпланована на 2-а дні (7- 8 квітня). Перший день самої конференції розпочався із привітального слова Владики Ігоря Возняка та отця-ректора Ігоря Бойка. Після цього на пленарному засіданні було представлено три доповіді, які були надзвичайно цікавими, адже двоє із доповідачів були особисто знайомі із Патріархом Йосифом (а саме п. Петро Франко та о. Іван Дацько). Перший познайомився з Йосифом Сліпим у концтаборі, а другий дияконував біля Патріарха.

Другий день конференції  – праця в групах. У секціях з доповідями виступили студенти з семінарій УГКЦ, а результати секційних робіт були представлені модераторами груп після секційних засідань. Закінчилась конференція  переглядом та обговоренням документального фільму «Рифи», який був надзвичайно захоплюючим та зворушливим, адже побудований на прямих свідченнях.

Дякуємо організаторам конференції – ректорату ЛДС, а також в особливі шийспосіб – отцю-ректору Ігорю Бойку, який тепло приймав всіх учасників та забезпечив високий рівень комфорту. Також дякуємо п. Олегу Турію – проректору УКУ, який прекрасно організував роботу доповідачів та секцій, а також за пунктуальність, з якою працювали, завдяки чому конференція була цікавою та упорядкованою.

Михайло Соколовський,
семінарист IV курсу,
голова наукового відділу ІФДС

{gallery}08.04.17_01{/gallery}

Вгору