×

Попередження

JFolder::files: шлях не є текою. Шлях: [ROOT]/images/stories/14.02.17_03
×

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

14 лютого в Івано-Франківській Духовній Семінарії ім. свщмч. Йосафата відбулось урочисте святкування, яким щороку семінаристи прощаються з колядою та різдвяними святами, а саме – розколяда.

Розпочались сьогоднішні урочистості в семінарійному храмі, де з нагоди великого свята Стрітення Господнього була відслужена Велика Вечірня з Литією, яку очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир (Війтишин) у співслужінні з єпископом-помічником Кир Йосафатом (Мощичем), ректором ІФДС прот. Олесем Будзяком, префектами та духівниками ІФДС. Супроводжував це богослужіння своїм чудовим співом семінарійний хор «Благовіст» під майстерним керівництвом прот. Тараса Огара.

Продовжились урочисті святкування уже в семінарійному рефектарі, де після смачної вечері були представлені традиційні різдвяні дійства – вертеп та «Маланка». Прекрасна театральна постановка вертепу змогла знову пробудити у всіх семінаристів радість народження Месії, який приніс світло спасіння у наш світ темряви. Чудові та зворушливі слова, що лунали з уст дійових осіб, які прославляли Христа – Господа, змогли глибоко проникнути в серця всіх присутніх і ще раз нагадати всім, що через Ісуса прийшло для нас усіх Царство Боже, закінчилась ера смерті та гріха і розпочалася нова епоха – вічного життя та любові. Також не можливо оминути увагою і «Маланку», яка змогла принести всій спільноті ІФДС море сміху та гарного настрою, адже була просякнута глибоким семінарійним гумором та супроводжувалась чудовими українськими щедрівками.

Читайте також: Розколяда в Карітасі

З нагоди урочистого святкування розколяди, ректор ІФДС прот. Олесь Будзяк щиросердечно подякував Кир Володимиру (Війтишину) та Кир Йосафату (Мощичу) за такі приємні та теплі батьківські відвідини та спільну молитву. Також отець-ректор подякував всім тим, хто приклав багато зусиль та праці для створення сьогоднішнього свята: учасникам семінарійного хору «Благовіст» за чудові колядки та щедрівки, якими супроводжувались вертеп та «Маланка»; всім акторам, які прекрасно виконали свої ролі та змогли донести до всіх присутніх радість великої Благовісті – народження Месії; культурно-мистецькому відділу ІФДС, який за короткий час підготував автентичні та унікальні сценарії для семінарійної розколяди.

стаття: Августин Тимчак,
фото: Дмитро Дем'янів,
Інформаційний центр ІФДС

{gallery}14.02.17_03{/gallery}