Семінаристи взяли участь у іграх Флори27 листопада на парафії Різдва Христового відбувся заключний етап щорічних ігор Флори, які проводять сестри згромадження Воплоченого Слова ще з 2001 року. Ці ігри спрямовані на зближення молоді, яка проходить катихізацію на цій парафії. В цих іграх, з благословення ректора семінарії, активну участь взяли семінаристи ІФДС.

В іграх брали участь три команди по тридцять людей різного віку та різних професій, це команди: Слов’яни, Греки та Римляни. Кожна команда мала капітана і капітанку, які брали відповідальність за команду та мусили приймати вагомі рішення. Обов’язковою умовою допуску команди було знання катехизму. Також було опитування на знання біоетики, як дисципліни яка конче потрібна в сучасному  суспільстві.

Структура ігор була так: щосуботи були змагання практичні (спорт, кулінарія, малюнки, аплікації, інтерв'ю та командне відео) та теоретичні (знання катехизму, наука, література, загальна культура, точні дисципліни). Завершальним етапом ігор став мистецький вечір, який був представлений хоровою піснею, соло, народною піснею, пантомімою і декламуванням вірша.

Після кожної гри проводилося оцінювання команд суддями, які до слова були спеціалістами тої чи іншої галузі. Це були викладачі, науковці та люди мистецтва. До прикладу, спів оцінювала професійна співачка, пантоміму та декламацію оцінювала актриса театру. Сестри на високому рівні провели ці ігри  і були досить прискіпливими в оцінюванні та в чесності команди. Призом цього року буде поїздка в Буковель, яку виграла команда Слов’яни. Проте головним завданням ігор є пошук справжніх друзів, адже тут учасники вчилися відповідальності, справжньої співпраці, підтримки. За ці ігри учасники стали непросто друзями, а справжньою родиною. Ці ігри вчили вигравати і вчили приймати поразку, на мою  думку кожен став переможцем бо ці ігри багато чого змінили в житті кожного учасника.

Назар Беляшин,
Інформаційний центр ІФДС

Вгору