altСьогодні, 28 листопада у стінах Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата відбулася зустріч представника спільноти «Св. Егідія» в Римі, о. Андрія Вахрушева із семінарійною спільнотою. Метою зустрічі було донести майбутнім священикам, яким важливим є голосіння Божого Слова для бідних, сиріт, людей похилого віку, які проживали поза великими містами, так званих периферіях.

Зустріч розпочалася із привітального слова отця-ректора прот. Олеся Будзяка, який був щиро задоволений такою змогою, що брати-семінаристи зможуть глибше зрозуміти, якою є важлива проповідь для усіх людей .  

Отець Андрій ділився величезним досвідом, якого мав можливість набратися за кордоном у великих економічно-розвинених  державах Європи: Франції ,Італії та на Україні. На слайдах, які отець Андрій презентував, була чітко виражена ситуація жителів периферій, які з непосильним трудом виживали у тяжких умовах життя.

Відтак, були обговорені проблеми в Україні, у якій теж є багато людей, потребуючих допомоги, а навіть і звичайного спілкування.

Опісля, отець-ректор висловив щиру  подяку отцю Андрію від усієї семінарійної братії, і також наголосив,  якою є важлива проповідь тим людям, які найбільше цього потребують.

стаття: Юрій Яворський,
фото: Дмитро Дем'янів,
Інформаційний центр ІФДС

001.jpg 002.jpg 003.jpg

004.jpg 005.jpg 006.jpg

007.jpg 008.jpg 009.jpg