altСьогодні, 23 листопада,  у храмі Івано-Франківської духовної семінарії відбувся концерт камерного хору «Воскресіння», який продовжив підготовку до святкувань з нагоди храмового празника.

Дійство розпочав прот. Олесь Будзяк – ректор ІФДС, який представив семінарійній спільноті відомий в Україні та за її межами хор «Воскресіння» Архікатедрального собору Івано-Франківської Архієпархії.

Згодом, диригент Володимир Рудницький коротко розповів про історію хору і розпочав концерт. У рамках концертної програми хористи  виконали відомі духовні твори українських та зарубіжних композиторів, а також українські народні пісні. На концерті лунали твори відомих композиторів епохи бароко, українського та російського романтизму, зокрема твори:  Максима Березовського, Артема Веделя, Кирила Стеценка та інших видатних музичних митців. Усі присутні з неймовірним зачаруванням слухали спів хору та  радо й щедро підтримували його аплодисментами.

Після концерту, отець-ректор висловив подяку від усієї семінарійної спільноти та гостей за чудовий спів та невтомну працю керівника та учасників камерного хору. Також о. Олесь наголосив на важливості  хорового церковного співу, який стимулює нас до ще більшої прослави Бога.

На завершення цього чудового дійства хористи камерного хору «Воскресіння», семінаристи та усі гості заспівали церковний гімн «Боже великий, єдиний».

стаття: Юрій Яворський,
фото: Дмитро Дем'янів,
Інформаційний центр ІФДС

Вгору