altСьогодні, 13 листопада в Івано-Франківській духовній семінарії ім.свщм.Йосафата відбулося святкування 7 річниці Центру Душпастирювання Силових Структур. З цієї нагоди до семінарії приїхали військовослужбовці із військових частин: А 1349, РО, А 1349, БТЗ, та А 4604 (Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 119А), 1241 Національної Гвардії України та з Лисецького полігону.

Розпочалося дане святкування із молебню до великомучиника Димитрія Солунського. Під час богослуження духівник Центру о. д-р Василь Гоголь мав нагоду розважити з учасниками та гостями, які прибули на святкування над притчею “Про доброго сіяча“. Опісля молебню розпочався чин посвяти нових учасників ЦДСС, які виявили бажання вступити до нього. Відтак, вони склали присягу на вірність та служіння для розвитку Центру та добра Церкви. Цього року бажаючих стати на шлях капеланства виявилося 15 братів.

На завершення дійства з вітальним словом звернувся головний координатор військових капеланів Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ — о. Роман Залеський, який детально розповів про основні методи духовної праці із військовослужбовцями. Опісля, він навів деякі життєві приклади про служіння у зоні АТО на Сході України.

Після короткої доповіді, всі учасники братства та гості були запрошені до святкового столу, де кожний зміг розповісти про служіння та поділитися своїм досвідом капеланства. Вкінці військовослужбовці разом з братами-семінаристами співали українські патріотичні пісні та спілкувалися на теми, які цікавили кожного зокрема.

Опісля, учасники Братства ЦДСС провели екскурсію в приміщенні Духовної Семінарії, розповідаючи при цьому про спільнотне життя, навчання та вільний час семінаристів. Для всіх гостей голова Братства ЦДСС вручив духовну літературу та вервиці.

На завершення зустрічі о. Роман Залеський спільно з о. Василем Гоголем благословили всіх на добре служіння Церкві та Україні.

стаття: Сметанюк Василь,
секретар ЦДСС,
фото: Дмитро Дем'янів,

Інформаційний центр ІФДС

001.jpg 002.jpg 003.jpg

004.jpg 005.jpg 006.jpg

007.jpg 008.jpg 009.jpg

010.jpg 011.jpg 012.jpg

013.jpg