altСьогодні, 9 листопада в Івано-Франківській духовній семінарії ім. свщмч. Йосафата відбулась презентація книги «ЕНЕРГІЯ, СПРАВЕДЛИВІСТЬ І МИР», яку видала Папська Рада Справедливість і Мир. Переклад книги українською мовою здійснило Бюро УГКЦ з питань екології. На презентацію прибули науковці, працівники Бюро УГКЦ з питань екології, професори та доктори наук різних галузей.

Розпочалась презентація спільною молитвою, яку очолив Преосвященний Владика Йосафат (Мощич)  – єпископ-помічник Івано-Франківський. У вступному слові ректор семінарії – прот. Олесь Будзяк наголосив, що семінаристи як майбутні душпастирі своїм прикладом повинні закликати інших до збереження Божих дарів.

Відтак, до братів-семінаристів та всіх гостей з вітальним словом звернувся владика Йосафат, який у своєму слові наголосив про цінність  Божих дарів, і дав деякі рекомендації щодо зберігання і примноження тих дарів, якими ми щодня користуємось.  

Презентацію книги розпочав д-р Володимир Шеремета. Він розповів про місце Церкви у вирішенні енерго-проблем сьогодення. За його словами, Церква повинна приймати нові виклики, які постають перед нею. Щодо змісту книги пан Володимир наголошував на проблемі соціальної несправедливості, війни у світі, несправедливого розподілу ресурсів між усіма мешканцями Землі. У книзі такі болючі питання розкриваються цілісно і системно. Володимир Шеремета наголосив, що енергію слід розподіляти як спільне благо, яке справедливо належить усім. Завдання книги - змінити життя простої людини, навчити кожного раціонально використовувати природні ресурси. Також пан-доктор, висловив слова вдячності всім перекладачам, редакторам, науковцям і всім хто долучився до того, щоб книга побачила світ українською мовою.

Опісля, до усіх присутніх звернулися: віце-ректор з наукової роботи ІФБУ – о. д-р Річард Горбань, заступник керівника Бюро УГКЦ з питань екології – о. д-р Володимир Містерман, які у своїх виступах наголошували, що питання екології є першочерговим для всього людства, і вони є дуже болючими для нашої держави. Ми повинні брати відповідальність за довкілля на власні плечі, та змінювати своє ставлення до тих ресурсів, які ми щодня сприймаємо як щось належне.

Надалі до семінаристів звернулися провідні наукові працівники з університетів Івано-Франківська та Львова.

Вкінці всі присутні спільно помолилися молитву за Україну "Боже вислухай благання".

стаття: Юрій Федорчак,
Інформаційний центр ІФДС

001.jpg 002.jpg 003.jpg

004.jpg 005.jpg 006.jpg

007.jpg 008.jpg 009.jpg

010.jpg 011.jpg 012.jpg

013.jpg 014.jpg 015.jpg

016.jpg