altСьогодні, 11 жовтня, семінаристи II-го курсу мали змогу відвідати Музей мистецтв Прикарпаття. Ця невеличка екскурсія відбулася за сприяння провідного наукового співробітника цього музею, завідувача кафедри гуманітарних наук, доцента, декана гуманітарного факультету ІФБУ диякона Віталія Козінчука.

Диякон провів братам-семінаристам невелику екскурсію, під час якої вони дізнались про історію заснування самого міста, про історію будівлі в якій зараз знаходиться Музей мистецтв Прикарпаття. Як зазначив сам екскурсовод такий похід в музей не просто сприяє культурному розвитку молодих особистостей, але і сприяє більшій обізнаності з сакральним мистецтвом Європи та Івано-Франківщини зокрема. Адже до уваги семінаристів були представлені роботи видатних скульпторів та художників, відомих далеко поза межами колишнього Станіславова. Згодом екскурсійний хід очолив директор музею, п. Михайло Дейнега, який розповів про роботи Йоанна-Георгія Пінзеля, що зберігають у Музеї мистецтв.

Варто зауважити, що братам семінаристам випала унікальна нагода першими побачити роботи одного з найталановитіших і найвизначніших художників українському мистецтві кінця XX- початку XXI століття Валерія Дувірака. Звертаємо вашу увагу, що офіційна виставка робіт розпочнеться 12 жовтня, о 12.00 у Музеї мистецтв Прикарпаття, де всі бажаючі зможуть побачити чудові роботи п. Валерія.

фото: Святослав Макар,
семінарист ІІ курсу,

стаття: Роман Гулик,
Інформаційний центр ІФДС


Вгору