alt25 вересня в м. Богородчанах відбулося торжественне святкування повернення древньої ікони Богородиці, яку привезли для міщан та прочан делегати із Польщі. Варто зазначити, що ікона Богородчанської Божої Матері була вивезена з міста 72 роки тому і нарешті сьогодні знову «завітала», щоб при нагоді святкування 575-ої річниці від першої письмової згадки про м. Богородчани розпалити серця всіх вірних особливою любов’ю та пошаною до Небесної Цариці – Богородиці, яка є нашою заступницею перед Богом та постійною помічницею у всіх бідах і незгодах.

Розпочалось сьогоднішнє святкування від монументу Богородиці, де всі прочани зустрічали Високопреосвященного владику Володимира, а також польську делегацію, яка завітала до Богородчан з великим духовним подарунком – іконою Богородиці. Після слів привітань розпочався процесійний хід до храму св. Івана Богослова, де була відслужена Архієрейська Божественна Літургія. Очолив святкове богослужіння Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин) у співслужінні з митр. прот. Петром Дирівом (Богородчанський протопресвітеріат), митр. прот. Дмитром Гірняком (Солтвинський протопресвітеріат), численним духовенством Івано-Франківської Архієпархії та отцями-домініканцями із Польщі.

Під час своєї проповіді Високопреосвященний владика Володимир глибоко застановився над місцем Богородиці в нашому духовному житті та крокуванні до спасіння, а особливо на тій глибокій любові всіх вірних до Божої Матінки, яка здавна була і залишається покровителькою та заступницею нашого багатостраждального українського народу.

Активну участь в сьогоднішньому духовному святкуванні взяли також семінаристи Івано-Франківської Духовної Семінарії ім. свщмч. Йосафата, які своїм співом прославляли Небесну Царицю – Богородицю, з якої засяяло для нас усіх «Світло світу» ‑ правдивий Господь та Спаситель Ісус Христос.

Після завершення Архієрейської Літургії Митрополит Володимир уділив всім присутнім своє Архіпастирське благословення, після чого всі парафіяни та прочани мали змогу приступити до Богородчанської ікони Божої Матері і попросити в Небесної Матінки миру, злагоди і любові для себе та всього українського народу.

Інформаційний центр ІФДС

001.jpg 002.jpg 003.jpg

004.jpg 005.jpg 006.jpg

007.jpg 008.jpg 009.jpg

010.jpg 011.jpg 013.jpg

014.jpg