altСьогодні ввечері семінарійна спільнота радо вітала в гостях о. Василя Говеру, який є Апостольським делегатом греко-католиків у Казахстані та Середній Азії. Цікавим є те, що о. Василь є вихідцем з Івано-Франківська.

Розповідаючи про всі нюанси місійного служіння у мусульманському середовищі, о. Василь зазначив, що історія Церкви у Казахстані тісно пов'язана з історією Церкви в Україні.

«Праця в Казахстані є досить складною, оскільки ця країна має величезну територію (в чотири рази більшу від України), і українці розселені у більшості областей. Тому обслуговувати всіх українців, що мешкають в населених пунктах, віддалених на тисячі кілометрів, практично неможливо. Для того, щоб вирішити цю проблему, нам потрібно більше священиків, які б постійно проживали в Казахстані», - зазначив о. Василь.

Також отець наголосив на тому, що на території  Казахстану працює 6 греко-католицьких священиків. Усі вони стараються зберегти українську Церкву і дух українських традицій. Для діаспори організовуються літні україномовні школи, дитячі табори, вертеп, концертні заходи

Отець В. Говера заохотив студентів «горіти» до великих бажань і праці, щоб таким чином послужити Церкві.  Тим самим, запросив братів-семінаристів відвідати терена Казахстану, щоби більш детальніше ознайомитись із ситуацією Церкви в країні а також змогти реалізувати себе як майбутній душпастир.

В кінці ректор семінарії митр. прот. О. Каськів подякував о. Василю за таку цікаву і змістовну розповідь а також за його життєве пережиття. Опісля побажав, щоб Господь завжди вів о. Василя на його священичій дорозі.

бр. Юрій Матійчик,
семінарист ІІ курсу

Вгору