alt13 квітня семінарійна спільнота взяла участь у чудовому великопосному молінні – Утрені з Великим Каноном Андрея Критського, яка була відслужена у Архікатедральному Соборі Воскресіння ГНІХ.

Богослуження очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир (Війтишин) у співслужінні священнослужителів семінарії та Архікатедрального Собору. Семінарійний хор «Благовіст» своїм чудовим співом прикрашав цю Утреню. Це богослужіння характерне своїм надзвичайно глибоким покаянним змістом. Піснеспіви Великого Канону, які є найкращим взірцем правдивого розкаяння, гармонійно поєднуються із доземними поклонами, що символізує упокорення людини перед Богом та щире каяття і бажання повстати з гріхів. Свята Мати Церква у сьогоднішній день запрошує всіх вірних через посередництво цього моління зробити певний підсумок свого індивідуального духовного поступу на шляху до зустрічі з Воскреслим Христом.

Святий Андрей заснував нову літургічну форму - богослужбовий текст, що складається із певної кількості об'єднаних між собою пісень. Канон Андрея Критського називається Великим, оскільки він є найбільшим з усіх богослужбових канонів (налічує близько 250 стихів, а звичайні канони - близько 40 стихів).

бр. Олексій Стронський,
семінарист І-го курсу

 

 

Вгору