altСьогодні, 17 березня, продовжились Пособорові Архієпархіальні конференції для духовенства, братств, сестринств, скарбників Івано-Франківської Архієпархії. На, вже шосту, зустріч до Архієпархіального управління приїхали представники Бойківського краю – Долинського та  Болехівського деканатів.

Розпочалась зустріч в храмі Івано-Франківської Духовної Семінарії спільним молебнем до Богородиці, який відслужив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир, у співслужінні отців-парохів присутніх деканатів. У своєму духовному слові Владика подякував кожному присутньому, за те служіння, яке всі здійснюють для Церкви та закликав до подальшої плідної співпраці. «Пам’ятайте, що Ви тут, як у себе в дома, адже все, що ми робимо, – робимо спільно для Божої слави та кращого майбутнього Батьківщини нашої України», - зазначив Архієрей.

Відтак Єпископ помічник Івано-Франківський Преосвященний Владика Йосафат розповів присутнім про Рік Божого Милосердя та представив план заходів, які будуть здійснені впродовж року, відносно проведення Декади місійності в УГКЦ.

Про напрацювання Патріаршого Собору щодо парафіяльного життя та стратегії УГКЦ до 2020 року «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» повідомив учасникам конференції Синкел у справах духовенства та ректор семінарії митр. прот. Олег Каськів, зазначаючи, що дана стратегія розвитку є для всіх наших парафій прикладом праці та служіння.

Допоміжний судовий вікарій Івано-Франківської Архієпархії прот. д-р Віталій Токар повідомив про новий парафіяльний статут та його впровадження у життя громад.

Завершилась зустріч спільною трапезою у семінарійному рефектарі, під час якої Преосвященний Владика Йосафат подарував кожному учаснику пам’ятну книгу та уділив архієрейське благословення.

За матеріалами прес-служби Архієпархії

Вгору