alt14 березня Преосвященний Владика Михаїл (Колтун), Правлячий Архієрей Сокальсько-Жовківської єпархії, разом із священиками єпархійного управління –  протосинкелом о. Володимиром Коткевичем, секретарем-референтом о. Ярославом Малишем і префектом навчального відділу о. Іваном Пігурою, відвідав із архипастирським візитом Івано-Франківську Духовну Семінарію ім. свщмч. Йосафата.

Метою цього візиту була зустріч Архієрея із семінаристами, які належать до Сокальсько-Жовківської Єпархії, та уділення нижчих свячень студентам-випускникам VI і VІІ курсів із даної єпархії.

У перший день Великого посту, Кир Михаїл спільно із священиками та семінаристами взяв участь у богослужінні під назвою Час перший, після якого розпочався Чин поставлення читця, співця, свіченосця і піддиякона. З рук Преосвященного Владики цього дня нижчі свячення отримали наступні семінаристи: Андрій Брик, Андрій Овчар, Михайло Захарко, Ростислав Гадада, Роман Данильчук, Петро Ментух і Ярослав Семів.

Вітаючи новопоставлених піддияконів, Архієрей закликав їх бути прикладом служіння Святій Церкві, та зростаючи чеснотах, готуватися до того завдання, до якого вони незабаром будуть покликані.

У свою чергу піддиякони висловили слова вдячності Господеві за дар життя і покликання, Преосвященному Владиці за уділення нижчих свячень та батьківське слово, а також настоятелям, рідним і близьким, які прибули до семінарії, щоб розділити цю радість. На завершення усі присутні заспівали «Боже, великий, єдиний» і зробили спільну фотографію.

Опісля, Архієрей зустрівся із ректоратом семінарії для обговорення визначених питань. Відтак, розпочалася зустріч семінаристів Сокальсько-Жовківської Єпархії із священиками єпархійної курії – о. Володимиром Коткевичем, о. Ярославом Малишем та о. Іваном Пігурою.

Впродовж даної зустрічі семінаристам було представлено слайд-шоу про єпархію, під якого їх ознайомили з адміністративним поділом, особливостями єпархії і подальшою стратегією її функціонування. Зокрема, було обговорено план подальшої співпраці єпархії та семінаристів, які до неї приналежні.

Ростислав Гадада,
семінарист VI курсу

Вгору