altЗ 12 на 13 березня, у селі Крилос, в древньому Успенському храмі, відбулися нічні чування, які вкотре організували брати-семінаристи під проводом віце-ректора о. ліц. Олеся Будзяка.

Головною темою нічних чувань стала Божественна Літургія, яка особливо у період Великого Посту, у якому є багато алітургійних днів, стає справжнім оазисом духовного життя посеред пустині Посту.

Нічні чування мали дуже насичену програму: Вечірню, Вервицю, Мале Повечір’я, Канон до Найсолодшого Ісуса і як кульмінація – Божественна Літургія. А поміж тим – 4-ри духовних науки та можливість приступити до Святої Тайни Покаяння для всіх охочих.

На нічні чування до Крилоса прибули також паломники пішої прощі, яка вирушила із м. Бурштина. Невтомні прочани прославляли Господа прекрасними піснями під супровід гітари, а брати-семінаристи своїм співом супроводжували усі Богослужіння.

Чування в Крилосі збирають все більше і більше молільників, адже багато вірян щиро бажають скористатися особливим привілеєм – повним відпустом, який надається всім хто пройде крізь двері Крилоського собору, висповідається, запричащається на Божественній Літургії та помолиться в наміренні Святішого Отця.

Семінарія вже не вперше організовує такі нічні чування, які щоразу збирають все більше прочан, тому така хороша традиція нічних молінь, духовних наук та пісенної прослави Господа буде продовжуватися і надалі.

бр. Михайло Паляк
семінарист V курсу

Вгору