Семінаристи Івано-Франківської Духовної Семінарії здійснюють своє служіння у молодіжному християнському центрі, який відкрито у квітні 2005р.Б. у новозбудованому приміщенні по вулиці Ленкавського 17-В у м. Івано -  Франківську. Це пілотний релігійно – соціальний проект у сфері християнського виховання та дозвілля дітей і молоді, який реалізує релігійне братство селезіанських співробітників св. Дон Боско УГКЦ.

Вихованці, вчителі та члени християнського центру це ті люди, які через певну систему, змістовне дозвілля та відпочинок здійснюють корисні справи для розбудови нашої Церкви та держави. У позаурочний час, та вихідні дні в ньому одночасно можуть перебувати 150 – 200 дітей та підлітків, які отримують знання християнської етики, та проявляють себе через працю у різноманітних гуртках, наприклад: співи, танці, бісер, малювання, та тих які вони собі вибирають.

Головним директором та опікуном цього центру є священик о. Ігор Пелихатий. Який через своє батьківське серце, завжди наповняє молоді серця любов’ю. Він є добрим пастирем, що гідно і свято виконує своє душпастирське служіння. Сьогодні в центр приходять діти з різних шкіл Івано – Франківська, яким 9 – 16 років. Аніматори – викладачі самі теж навчаються, але маючи певний досвід навчають інших. Семінарист А. Фуштей  працює в центрі з минулого року і проводить заняття з основ катехизму. За роки свого існування там було проведено багато акцій: « Веселі канікули, свято духовної України, Миколаєве деревце та фестиваль дитячої творчості Христос Воскрес».

Такі і інші служіння, які сповнюють семінаристи нашої Семінарії, дають їм добру нагоду підготовити себе до сучасного душпастирського служіння, метою якого є сучасна молодь. Патріарший Молодіжний Собор, який відбувся в Києві цього року в особливий спосіб заохочує всіх якнайбільше приділити увагу сучасній молоді. Думаємо що це маленька цеглинка у велику будову нашого молодого покоління.

Інформаційний центр ІФДС 

Вгору