Цього року, як і завжди, святий Миколай Чудотворець відвідав наш край. В м. Івано-Франківську на допомогу святителю у творенні добрих діл поспішили студенти Івано-Франківської Духовної Семінарії – учасники Волонтерської Служби Місійно-Харитативної Діяльності, що при Братстві св. свящмуч. Йосафата, архиєп. Полоцького. Оскільки святий Миколай мав дуже мало часу, то багато його обов’язків лягли на плечі братів-семінаристів. Із 16 по 20 грудня учасники Волонтерської Служби, за дорученням Мирлікійського святителя, відвідували школи, інтернати, пансіонати, де несли іскорку Божественної любові тим, які чекали на диво. Діти-сироти, літні, немічні та малозабезпечені люди, до яких поспішив святий Миколай через своїх помічників – братів-семінаристів, відчули любов та піклування, радіючи тим, що про них пам’ятають, та що вони є членами великої християнської родини.

Небесного гостя, якого супроводили семінаристи-волонтери, радісно та урочисто зустрічали в Івано-Франківській обласній школі–інтернаті для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (с. Угорники); в Івано-Франківських загальноосвітніх школах №5 та №18; в Івано-Франківському обласному геріатричному пансіонаті; в Івано-Франківській школі для неповносправних дітей «Дивосвіт»; в Івано-Франківському дитячому розподільнику; у Рогатинській школі-інтернаті та, звісно ж, у «Містечку милосердя святого Миколая» (м-н Крихівці-Долина), де святитель особливо опікується сиротами та знедоленими.

Прихід святого Миколая супроводжувався святковими виставами, благодійними заходами та врученням подарунків. Все це створювало незабутню атмосферу свята і спонукало на хвильку забути про буденні клопоти. Брати-семінаристи з великою радістю послужили Мирликійському чудотворцю і всіма своїми силами намагалися подбати про кожну людину, яка в ці дні потребувала допомоги, підтримки та піклування. Приємно зауважити, що дуже багато християнських спільнот та громадських організацій щороку співпрацюють із святим Миколаєм у творенні добра. Хотілося б, щоб так було не тільки раз у рік, адже ми, християни, покликані Господом нашим Ісусом Христом до милосердя, яке повсякчасно має проявлятися у наших добрих вчинках. Нехай приклад Мирлікійського святителя щоденно заохочуватиме всіх нас до чудесної переміни цього світу в Царство добра та любові.

Іван Дутка,
учасник Братства св. свящмуч. Йосафата
 архиєп. Полоцького

Вгору