24 листопада з нагоди храмового свята в Івано-Франківській духовній семінарії відбулися молитовні нічні чування організовані молитовним гуртком братства святого священномученика Йосафата.

Чування розпочалися молебнем до святого Йосафата під час якого нові учасники братства склали присягу та урочисто вступили до лав нашої спільноти. Молебень очолив духівник братства о. Юрій Павлюк у співслужінні з префектом семінарії о. Зореславом Михайльонком. 

До братії та гостей звернувся отець Зореслав. У своєму слові отець наголосив як важливо є ділитися. Ділитися не лише матеріальним речами, але простою усмішкою, добрим словом, Божою наукою та добрим прикладом свого життя. Отець Зореслав закликав нових учасників братства не боятися свідчити про Христа  в школі, в праці з дітьми та молоддю, а йти за прикладом святого Йосафата.

Після молебню отець Юрій поблагословив усіх мощами святого Йосафата та побажав наснаги, витривалості, мужності для всіх учасників братства. На завершення він окропив нових членів братства свяченою водою.

Опісля до братів звернувся голова братства бр. Андрій Михасів, який привітав усіх з святом нашого покровителя. У своєму слові до нових учасників він сказав: «… будьте живими і діяльними тим принесете велику користь братству, Церкві та нашому народу. І ніколи не бійтеся свідчити Христа і Його науку». Брат Андрій також вручив пам’ятки з нагоду вступу в братство новим учасникам братства, також вручив колишньому голові брату Михайлу Макару та брату Павлу Вірі економу братства,  відповідно за їхній вагомий внесок у розвиток братства.

Після цього молитовний відділ братства та молодіжна спільнота «Аґіос» та уся братія і гості молитовно роздумували про чесноти святого Йосафата.

стаття: Олексій Нарепеха
фото: Роман Везучий

Інформаційний центр ІФДС

Вгору