altУчасники братства свщмч. Йосафата з благословення ректора Семінарії митр. прот. Олега Каськіва, на чолі з головою Братства бр. Ігорем Клюбою, відвідали музей блаженної пам’яті ісповідника віри Христової Преосвященного владики Софрона (Дмитерка). Він протягом свого довгого і не легкого єпископського служіння , старався бути добрим, а водночас вимогливим душпастирем, єпископом для всіх вірних УГКЦ.

На початку брати-семінаристи дізналися про життєвий подвиг владики із біографії, яку зачитав бр. Ігор, а пізніше мали змогу оглянути особисті речі архієрея Софрона (Дмитерка), а саме єпископські ризи, документи, речі приватного вжитку та ін. Побували в його бібліотеці, каплиці, переглянули фотоальбом зі спогадами. Дуже зворушливою була розповідь сестри з монастиря в якому знаходиться музей, вона була особисто знайома і доглядала за покійним владикою. Опісля зробили спільну фотографію.

Віримо, що брати-семінаристи, побувавши в музеї, відкриють для себе багато цінного, незабутнього із доброго прикладу Єпископа, також будуть такими ж ревними у своєму служінні.

бр. Василь Катеринюк,
учасник Братства

Вгору