altЗ благословення ректора ІФДС протоієрея Олександра Левицького учасники братства священномученика Йосафата 12 жовтня 2012 року з нагоди відзначення сімдесятиріччя створення УПА відвідали музей визвольної боротьби ім. С.Бандери, що знаходиться в Івано-Франківську.

У ході екскурсії брати-семінаристи "перегорнули" сторінки історії України від найдавніших часів і до наших днів,  ознайомилися з визначними постатями, які відіграли важливу роль в історії України в ході національно-визвольної боротьби та у просвітницькій діяльності. До уваги студентів богословів  були представлені документальні, речові матеріали, що охоплюють період від ХІ до ХХ століть і правдиво висвітлюють події визвольної боротьби жителів Прикарпатського краю за незалежність України. Студенти-семінаристи переглянули трагічні сторінки нашої історії, такі як геноцид та сталінські репресії, дізналися про армію УПА та її визначні постаті: Роман Шухевич, Євген Коновалець, Степан Бандера та інші.

Брати-семінаристи повернулись з піднесеним патріотичним духом, так як кожен із них відкрив для себе щось нове з історичних подій минулого.

Ростислав Мацевко
Учасник Братства

 
Вгору