13 лютого 2018 року, відбувся перший шаховий турнір серед духовенства УГКЦ. Організатором був відділ душпастирства спорту УГКЦ, зокрема о. Михайло Цегельський та о. Олег Кобель.

Змагання проводилися  у  Львівській духовній семінарії Святого Духа. Учасниками були: священики, монахи та семінаристи з усіх єпархій УГКЦ в Україні. Головним суддею турніру був міжнародний арбітр ФІДЕ (ІА) Олександр Прохоров. Зустріч розпочалася з Молебню до Богородиці та вступного слова організаторів.Згодом суддя оголосив правила та пояснив систему змагань. Чемпіонат відбувався у дев’ять турів за швейцарською системою. Переможцем став отець Віктор Квасній (монастир св. Онуфрія місто Львів ЧСВВ,  друге місце здобув брат Валерій Купчак, студент Львівської духовної семінарії, третє місце - о. Михайло Цегельський. Під час змагань панувала дружня і невимушена атмосфера. Між турами учасники могли приємно побесідувати за чаєм чи кавою, також організатори подбали за обід для шахістів.

На завершення о. Олег Кобель висловив сподівання, що такий турнір буде відтепер проводитися щорічно і саме в день після празника Трьох Святителів, які були інтелектуалами Католицької Церкви.

Джерело: Львівська духовна семінарія Святого Духа

Фото: Роман Везучий

IMG_0297.JPG IMG_0299.JPG IMG_0314.JPG

IMG_0317.JPG IMG_0320.JPG IMG_0337.JPG

IMG_0356.JPG IMG_0360.JPG