13 листопада  у семінарійному храмі відбулося зібрання братства священомученика Йосафата. Зібрання розпочалося зі спільного молебня до покровителя спільноти - свщмч. Йосафата, яку очолив духівник братства о. Юрій Павлюк.

Після завершення молебню до братів звернувся Голова братства бр. Андрій Михасів. Брат Андрій представив учасникам братства сестру  Андрею Маслій, з чину          Сестер Мироносиць. Сестра Андрея була запрошена для того щоб, передати свій особистий життєвий досвід богопосвяченого життя.

Темою зустрічі сестра Андрея вибрала уривок із книги псалмів: «Закон Твій - світильник для ніг моїх і світло на стежках моїх…» ( Пс. 119,105).  У своїй промові сестра Андрея заохотила до молитовного читання Святого Письма, до поглиблення Слова Божого. Сестра зазначила: «…прагнення побудити глибокі стосунки з Богом є глибоко закорінені в нашому житті, але в щоденній рутині ми забуваємо про це. Важливо поставити собі питання, як жити, щоб  кожної миті ми користувалися Божим словом?».

Сестра Андрея назвала 4 критерії Божого Слова:

Сестра Андрея дала нам розважання над Євангелієм від Лк. 19, 1-10. В цьому уривку міститься розповідь про Закхея. У своєму розважанні сестра зазначила: « Боже слово є завжди сьогодні. Воно не є абстрактне, відірване, а є діяльне у нашому житті. Наше життя – це наш Єрихон. Ми зустрічаємо Бога в святих Тайнах, в молитві та в своєму серці. Але інколи щоб зустріти Бога ми повинні прикладати зусилля, щоб зустрітися з Богом. Нам необхідно знайти час, відкрити Біблію… без наших зусиль це неможливо зробити. Читати Біблію потрібно так, щоб почути… Молитва Закхея – молитва у ритмі Божого слова, що випливає з пережиття Бога, з пережиття зустрічі яка змінює наше життя…».

На завершення ми помолилися молитву в наміренні щоб кожного дня користати з Божого Слова.

Після розважання, голова бр. Андрій від імені усієї спільноти подякував сестрі Андреї за її науку яку ми мали змогу почути і почерпнути щось для себе. Також бр. Андрій подарував сестрі Андреї пам’ятну медаль з нагоди відновлення діяльності братства.

Після цього відбулося обговорення питання катехизації по школах. Також було вручено дипломів учасникам, які приймали участь у мистецькому конкурсі «Ті, яких світ невартий».

Завершилося зібрання молитвою Богородице Діво.

стаття: Олексій Нарепеха
фото:
Роман Везучий

Інформаційний центр ІФДС

IMG_6035.JPG IMG_6038.JPG IMG_6039.JPG

IMG_6040.JPG IMG_6043.JPG