altУ середу, 5 жовтня учасники семінарійного братства свщмч. Йосафата на чолі із головою бр. Михайлом Макаром, відвідали меморіальний комплекс «Небесної Сотні» у Івано-Франківську.

В часі екскурсії, яку провела працівник меморіального комплексу п.Світлана Картух, брати-семінаристи мали змогу ще раз пригадати ті події, які відбувалися на ЄвроМайдані починаючи з 21 листопада 2013 року, та закінчуючи трагічними подіями, а саме розстрілом «Небесної Сотні» 18-20 лютого 2014 року.

Пані Світлана детально розповіла гостям про передумови акцій протесту, та самі події, які відбувалися на головній площі столиці «Майдані Незалежності», а також про останні хвилини життя героїв із Прикарпаття, таких як: Роман Гурик, Сергій Дідич, Богдан Калиняк, Ігор Дмитрів та інших. Також присутні мали змогу ознайомитися із автентичними експонатами ЄвроМайдану та особистими речами героїв «Небесної Сотні», які зараз зберігаються у комплексі.
Опісля брати-семінаристи мали змогу побачити художній твір «Небесна сотня», яку з благословення Архієпископа-Емерита УГКЦ, Кир Любомира (Гузара), написав ініціатор меморіального комплексу Роман Бончук.

На завершення голова семінарійного братства бр.Мийхало, подякував працівникам за змістовну екскурсію, яка допомогла відвідувачам ще раз відтворити у своїй пам’яті події, які відбувалися протягом 94 днів у м.Київ.

автор: Іван Харевич,
фото: Іван Харевич,
Інформаційний центр ІФДС

Вгору