Духовна семінарія – це виховна установа, в якій живе спільнота тих, хто пішов за покликом Христа для служіння в його винограднику. Метою семінарії є підготовка кандидатів до священства, які покликані осягнути святість життя через зріле ставлення до Бога, Христової Церкви, суспільства та до самих себе.

Способом існування семінарії є спільне життя, під час якого семінаристи набувають того ж досвіду, що його отримала спільнота дванадцятьох апостолів, зібраних навколо Ісуса Христа. У ній твориться сприятливе середовище, атмосфера правди, відданості, діалогу, поваги, довір’я, творячи одне ціле, завдяки глибокому сопричастю з Богом.

Братня любов творить родинну єдність засновану на взаємоповазі, солідарності в навчанні, духовному житті, в увазі до найбільш потребуючих.

Беручи участь у сопричасті з Отцем через Сина у Святому Дусі, семінарія водночас є колискою і першим досвідом життя Церкви. У семінарії люди сповнюються таїнством Церкви, виховуються у відчутті бути Церквою.

Наша Івано-Франківська духовна семінарія ім. свящ. Йосафата УГКЦ налічує 230 семінаристів. Зважаючи на економічну кризу, яка вирує в Україні та відсутність будь-якої фінансової підтримки з боку держави, ми  вимушені звертатися за допомогою до всіх людей доброї волі, які «своєю лептою» могли б допомогти нам.

Дорогі в Христі  сестри і брати! Просимо і всіх Вас, по змозі, у цей фінансово-скрутний час для семінарії, підтримати її своїми пожертвами, чим  спричинимося до формування майбутніх священиків. Недопустимо, щоб будь-яка криза, в тому числі й економічна, стала перепоною у формації майбутнього духовенства, яке так необхідне нашому суспільству та є духовно-моральнним провідником нашого українського народу. А наша семінарійна спільнота щоденно заносить свою щирі молитви перед Престолом Всевишнього за всіх доброчинців та жертводавців «святої обителі» – Семінарії.

Івано-Франківська Духовна Семінарія імені священномученика Йосафата
Код ЄДРПОУ 34078148
Розрахунковий рахунок 2600001237955  у Кредобанку м. Івано-Франківськ
МФО 325365
(з поміткою благодійна пожертва)

Наша адреса:
вул. Василіянок, 64, м. Івано-Франківськ
тел. (0342) 50-45-80, (03422) 4-93-91