30 вересня -1 жовтня на базі Музейно-меморіального комплексу ім. Патріярха Йосифа Сліпого у Заздрості на Тернопільщині відбувся майстер-клас для християнських англомовних аніматорів.

Захід зорганізувало Релігійне Товариство українців католиків «Свята Софія» США (ТСС А) у відповідь на зацікавлення учасників третьої благодійної літньої школи англійської мови. Лекції вів о. д-р Роман Мірчук, адміністратор церкви Вознесіння Господнього в м. Одеса.
У майстер-класах взяли участь юнаки та дівчата з Київської, Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської областей. Серед них – семінаристи трьох семінарії УГКЦ. Метою заходу було розпочати підготовку аніматорів, які, володіючи англійською мовою, могли б організовувати та проводити християнські табори для бажаючих поглибити знання іноземної мови. Випускники літньої школи, які відгукнулися на цю ініціативу, навчалися на вищому та найвищому рівні. За задумом організаторів, впродовж року учасники майстер-класів пройдуть відповідну підготовку, яка дасть їм змогу реалізувати набуті навички при проведенні англомовних християнських таборів у своїх парохіях.
Ключовим елементом майстер-класів була участь англомовного священика о. Романа Мірчука, адже лекційні науки та богослужіння велись англійською мовою. Отець подав методичні та дидаткичні вказівки щодо проведення тематичних таборів. Так, під його керівництвом, слухачі мали нагоду укласти експериментальний план проведення двох християнських свят, які відзначають у США - Дня св. Колумба та Дня Подяки. «Чудово, що літня школа англійської мови уже не обмежена сезонно до трьох тижнів вакаційного періоду і має продовження у новому вимірі. Здобувши знання, відчувши родину атмосферу, яка панує у Заздрості, а над усе - усвідомивши себе частиною спадщини Патріярха Йосифа Сліпого, наші випускники прагнуть ділитися цими дарами з іншими, і в цей же час не втрачати контакт один із одним. Це прекрасно, що в нас є така молодь; це запорука нашого майбутнього», - зазначила Ірина Іванкович, директор школи.
Нагадаємо, що благодійні літні школи англійської мови, які відбуваються у Заздрості, гуртують молодь пільгових категорій з усіх куточків України. Цьогоріч у проєкті взяли участь 29 юнаків та дівчат з семи областей України. Релігійне Товариство українців католиків «Свята Софія» США – головний огранізатор та спонсор - передбачає продовження цієї ініціятиви в липні-серпні 2018 року. Музейно-меморіальний комплекс, у якому відбувається проект, знаходиться під кураторією Представництва ТСС А в Україні, працівники якого гостинно приймають відвідувачів та прочан не лише під час екскурсій, але й семінарів, конференцій, реколекцій, симпозіумів та інших духовно-просвітницьких заходів.

 

Прес-служба Товариства «Свята Софія»

Інформаційний центр ІФДС