26 лютого у Івано-Франківській духовній семінарії, була відслужена Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний владика Петро (Лоза), єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії.

Розпочалася спільна молитва з І Часу, а опісля настала кульмінація – Архієрейська Літургія. Владиці Петру співслужили: отець віце-ректор Андрій Чорненко з отцями-настоятелями семінарії, а також о. Іван Пігура – префект з навчальної частини Сокальсько-Жовківської єпархії і о. Йосиф Скоробагатий – голова молодіжної комісії Сокальсько-Жовківської Єпархії.

У часі проповіді Архієрей звернувся до братів-семінаристів із закликом  до вибудови особистісних стосунків з Богом. «Не знати про Бога, а знати Бога», – наголосив владика Петро. Єпископ теж розповів про важливість ділення своїм особистим досвідом з іншими, оскільки це і є основною місією Церкви.

Опісля вся спільнота помолилась за блаженну пам’ять кардинала Любомира Гузара. Тоді усі помолилися за мир та спокій в Україні, гімном «Боже великий, єдиний...».

На завершення молінь з подячним словом до архієрея звернувся о. Андрій Чорненко. Отець висловив слова вдячності владиці Петру за двохденний візит та за те, що він радо ділиться з семінарійною спільнотою власним досвідом віри.

стаття: Святослав Коткевич
фото: Роман Везучий

Інформаційний центр ІФДС

День відкритих дверей

30 БЕРЕЗНЯ 2019 р. о 11:00

м. Івано-Франківськ

вулиця Софрона Мудрого (Гарбарська), 22

Вгору