×

Попередження

JFolder::files: шлях не є текою. Шлях: [ROOT]/images/stories/26.01.17_01
×

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

На цьогорічні різдвяні свята гурт "Εφφατα" Івано-Франківської Духовної Семінарії ім.свщмч.Йосафата разом із віце-ректором, протоієреєм Андрієм Чорненком вітали українських емігрантів в Іспанії.

Семінаристи розпочали українську коляду із м.Барселона, де координатор для українців в Іспанії протоієрей Сергій Знак благословив колядників та побажав приємного перебування.

В сам день Різдва Христового гурт "Εφφατα" прикрашав святкові Божественні Літургії у м.Валенсія та навколишніх містечках, завжди після Літургії брати-семінаристи дарували нашим вірним Різдвяний концерт, в якому звучали як і відомі, так і маловідомі колядки, українські пісні та віншування.

В день Собору Пресвятої Богородиці колядники молилися та колядували на Півдні Іспанії, у містах Мурсія та Торрев'єха.

В день пам'яті святого Первомученика і Архідиякона Стефана гурт "Εφφατα" разом із о.Андрієм прибув у столицю Іспанії, м.Мадрид. Тут вони протягом тижня пізнавали Іспанську культуру та мистецтво. Завдячуючи пароху храму свящмч.Йосафата у Мадриді, о.Івану Липці семінаристи кожного дня мали можливість відвідати історичні та культурні та християнські пам'ятки того краю, такі як: Толедо, Авіль, Valle de los Caídos (Долина полеглих) та побачити столицю Іспанії, м.Мадрид. Також в тому часі брати-семінаристи з колядою відвідували українські громади, які розташовані біля Мадриду.

І на завершення туру по Іспанії колядники молилися Божественну Літургію в самому Мадриді, де зібралося близько тисячі українців, а опісля всі вірні разом із священиками та семінаристами колядували.

Дорогою додому, 18 січня в Навечір'я Богоявлення, Вечірню з Літургією св.Василія Великого та Велике Повечір'я з Литією о.Андрій та гурт "Εφφατα" молилися знову у м.Барселона. А вже зранку, 19 січня в день Богоявлення колядники молилися та колядували у місті Мілан, що в Італії, де їх радо прийняв о.Ігор Крупа.Після Літургії та концерту гості мали можливість в короткому часі побачити м.Мілан та його красу. Вже ввечері браття разом із священиком вирушили до м.Падова, де їх радо вітав о.Ігор Боярський, а звідти вже вирушили додому в Україну.

стаття: Іван Харевич,
фото: Іван Харевич,
Інформаційний центр ІФДС

{gallery}26.01.17_01{/gallery}

Вгору