alt

Сьогодні, 5 листопада, семінарійна спільнота помолилась за упокій душі владики Софрона (Дмитерка), ЧСВВ, та за всіх померлих.  Владика Софрон з часів підпілля і аж до 1997 року був провідником та очільником Івано-Франківської єпархії, багато трудився на благо Церкви та народу. Саме владика Софрон (Дмитерко), ЧСВВ, був одним з тих, хто виводив нашу Церкву з багатолітнього підпілля.

На початку з коротким зверненням виступив отець-ректор Івано-Франківської духовної семінарії – прот. Олесь Будзяк. Він пригадав братії, що сьогодні минає 8 років з дня смерті архієрея Софрона  та заохотив усіх молитись за наших покійних архієреїв, адже вони все своє життя присвятили служінню у винограднику Христовому.

Заупокійну Божественну Літургію  та Панахиду очолив прот. Михайло Дзуль – секретар ІФДС, йому співслужили: о. Олесь Будзяк, о. Ярослав Шмадило, економ семінарії, о. д-р Володимир Містерман, сповідник ІФДС, о. Тарас Максимів, префект ІФДС, а також о. д-р Василь Гоголь та о. Роман Кандрач – духівники ІФДС.

Усі богослужіння своїм співом супроводжував семінарійний хор  «Благовіст».

стаття: Роман Гулик,
фото: Дмитро Дем'янів,
Інформаційний центр ІФДС

 

Вгору