altВ День Бога Творця – 14 вересня 2016 року у семінарійному храмі відбулася святкова академія з нагоди вручення призів переможцям Всеукраїнського конкурсу «Чорнобильська катастрофа: 30 років опісля – що далі?».

Урочистості розпочалися Молебнем до Бога Творця, який очолив єпископ-помічник Івано-Франківської Архієрахії Йосафат (Мощич) у співслужінні з віце-ректором ІФДС прот. Андрієм Чорненком, секретарем ІФДС прот. Михайлом Дзулем, заступник керівника Бюро УГКЦ з питань екології о. Володимиром Містерманом та о. Михайлом Віхотем.

По завершенні Молебня, преосвященний Владика звернувся з архіпастирським словом до присутніх братів-семінаристів, переможців конкурсу «Чорнобильська катастрофа: 30 років – що далі?» та всіх гостей. У своєму зверненні він наголосив на важливості екологічного служіння, а також привітав усіх переможців екологічного конкурсу. 

Згодом з вітальним словом виступив голова Бюро УГКЦ з питань екології д-р. Володимир Шеремета, який привітав усіх присутніх, а зокрема – переможців і розповів про нагальні  екологічні проблеми з якими ми зустрічаємось повсякденно, а також ті, які чекають на нас в найближчому майбутньому. Пан Володимир також звернув увагу на ті заходи, які вживає Івано-Франківська Архієпархія для подолання екологічної кризи. Тут яскравим прикладом послужила Івано-Франківська Духовна Семінарія, яка в процесі реконструкції використала інноваційні технології, які допомагають заощаджувати воду, паливні ресурси та електроенергію. Пан Володимир Шеремета звичайно ж зауважив, що в світових рамках це мало, але потрібно починати з малого, щоб досягти великого.

Пізніше з привітальним словом до всіх присутніх звернувся віце-ректор ІФДС прот. Андрій Чорненко, який наголосив на важливості та необхідності служіння, яке здійснюють працівники бюро УГКЦ з питань екології.

До слова також запросили голову правління Коломийської ГО «Союз Чорнобиль Україна» п. Віктора Стоїка, який розповів про ті жахливі події тридцятилітньої давності, які пережив сам. Серед гостей були також працівники освіти та відділу організаційно-аналітичного, документально, матеріально-технічного забезпечення з громадськістю та ЗМІ, які радо привітали призерів конкурсу.

Згодом п. Володимир Шеремета вручив призи усім присутнім переможцям конкурсу «Чорнобильська катастрофа: 30 років – що далі?», серед яких був випускник ІФДС бр. Михайло Захарко.

Урочистості завершились молитвою «Боже великий, єдиний», яку виконали учаники семінарійного хору Благовіст.

Інформаційний центр ІФДС

Вгору