altУ Страсну Пʼятницю Церква згадує несправедливе засудження, страждання, розп’яття та покладення до гробу тіла Господа нашого Ісуса Христа. В сьогоднішній день Господь сам добровільно віддав своє життя заради нашого спасіння. Саме тому семінарійна спільнота вирушила, разом з отцями-настоятелями на молитву до Архікатедрального собору.

Сьогодні, 29 квітня, в Архікатедральному соборі Воскресіння Христового Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир разом з Єпископом помічником Преосвященним Владикою Йосафатом, очолили ранкові богослужіння – Великі (Царські) Часи та Вечірню з виставленням Плащаниці. Співслужили з Архієреями священнослужителі з катедрального собору та духовної семінарії.

Подібно як Йосиф Ариматейський зняв з хреста та поховав тіло Ісуса, обгорнувши його полотном, так і ми сьогодні виставляємо Плащаницю, щоб прийти до неї, поклонитися пречистому тілу Господньому і цілувати його серцем і устами.

Несли Плащаницю почергово священнослужителі та представники лицарів Колумба. Сотні франківців долучилися до цього Богослужіння. З сумом вони слідували за процесійною ходою навколо храму із виносом Плащаниці.

Сьогодні у всіх наших храмах виставляють Плащаницю, щоб вірні могли прийти до неї, поклонитися пречистому тілу Господньому і цілувати його серцем і устами.

Продовжаться молитовні богослужіння сьогодні об 17:30 Єрусалимською Утреньою.

За матеріалами прес-служби Архієпархії

 

 

Вгору