alt«Тоді збулось Писання, що каже: «Із беззаконними полічено Його».
(Мр. 15, 28)

31 березня 2016 р. Б. семінарійний гурт «De Profundis» скористався прекрасною нагодою відвідати храм святителя отця Миколая, що в селі Кропивник, Калуського протопресвітеріату. Брати-семінаристи знову ж таки провели для вірних роздуми над Страстями Господа Ісуса в контексті семи діл милосердя для душі і тіла.

Також, паралельно до цих роздумів, питомці семінарії у короткому слові подають молільникам екологічну керигму, у якій звертається увагу на милосердне і відповідальне ставлення до створіння як опосередкований акт милосердя щодо ближнього.

Семінаристи були вражені красою новозведеного парафіяльного храму, аналогів якому важко знайти.

Дуже приємним і душевно корисним виявилося спілкування з парохом – отцем Василем Гладеньким та його домашньою Церквою. Під час смачної вечері отець Василь поділився з братами своїм пастирським досвідом, а особливо досвідом проповідництва, адже з під пера отця і, звісно ж, не без натхнення Святого Духа, вийшло понад три тисячі проповідей на різнорідну тематику. Отець Василь записує їх, відколи став священиком, і кожна з них є в основному неповторною і новою, незважаючи на повтори євангельських тем і нагод для їх виголошення. Також було приємно ознайомитися з досить багатою приватною бібліотекою пароха.

Надіємося, що ця молитовна зустріч не зітреться із пам’яті майбутніх душпастирів і переданий досвід благотворно вплине на їхнє майбутнє служіння та особистий вишкіл.

бр. Андрій Туз,
семінарист VI-го курсу

Вгору