alt13 березня, в переддень Великого посту, до Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата із пастирським візитом завітав Високопреосвященніший Владика Володимир (Війтишин), Митрополит і Архієпископ Івано-Франківський, а саме для того, щоб уділити нижчі свячення: чин читця, співця, свіченосця та піддиякона випускникам VІ курсу, які приналежні до Івано-Франківської Архієпархії.

Під час проповіді архиєрей звернувся з такими словами: «Сину, чин читця – це перший ступінь священства. Тому , тобі, що читаєш Божі писання, треба день у день змагатися за Божі чесноти, щоб і ті що прислухаються і дивляться на тебе, так само чинили. А ти більшого чину очікуючи, даного тобі чину ніяк не збезчесть, то й мирно в правді і святості, матимеш благодать Божу й отримуєш більшу службу через Ісуса Христа, Господа нашого, якому належить усяка слава, честь і поклоніння з безначальним Його Отцем, з пресвятим і благим і животворним Його Духом, нині і повсякчас і навіки вічні. Амінь.» (Архиєритикон. Чин поставлення свіченосця, читця і співця).

Після чину поставлення піддияконів, Преосвященніший Владика Володимир очолив Архієрейську Божественну Літургію разом із наставниками семінарії. У храмі були також присутні рідні та близькі, що здіймали свою молитву за новопоставлених піддияконів.

Зі словами вдячності до Митрополита від імені новопоставлених піддияконів звернувся брат Ігор Клюба, який сердечно подякував Преосвященнішому Владиці Володимиру за уділення нижчих свячень, які є необхідною передумовою для отримання ступенів дияконату і пресвітеріату, запевнивши також у своїй вірності Владиці та сумлінному виконанню повірених обов’язків. Також подякував Владиці, за те, що він завжди поряд, а це робить братів енергійними та життєрадісними.  На знак вдячності Владиці подарували квіти, а хор заспівав «Многоліття».

Також з вітальним словом до новопоставлених піддияконів звернувся ректор семінарії – митр. прот. Олег Каськів, який сказав, що перед ними довга, життєва та священича дорога. Побажав витримати в доброму до кінця. Опісля ректор подякував всім гостям, які прибули на свято, а особливо батькам – за їхнє любляче виховання синів.

Чудовим співом супроводжував Божественну Літургію семінарійний хор «Благовіст».


Щиросердечно вітаємо новопоставлених піддияконів та молимося в їхньому наміренні, а також просимо щоб Господь благословляв їх на життєвому шляху і допомагав їм нести їхню службу, яка є приємна Богові.

бр. Юрій Матійчик,
семінарист ІІ курсу

Вгору