alt7 квітня, на свято Благовіщення та в Хрестопоклонну неділю, Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, у рамках відвідин делегацією УГКЦ Святої Землі з нагоди Року віри очолив Божественну Літургію в греко-католицькому катедральному соборі Святого Іллі у співслужінні з Архиєпископом Eліасом (Шакуром) та духовенством Мелхітської Католицької Церкви у Хайфі.

Крім того, з Главою Церкви співслужили: владика Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський, владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, владика Тарас (Сеньків), Апостольський адміністратор Стрийської єпархії, владика Йосафат (Говера), Екзарх Луцький, о. Степан Балагура, судовий вікарій Івано-Франківської архиєпархії.

Під час проповіді ( слухати) Предстоятель УГКЦ зауважив, що саме в  той час, коли  Галілея була найбільш забутим і зневаженим місцем у тодішньому світі, на цій землі відбувається початок спасіння. «Дуже часто українці в Україні і християни на Святій Землі почуваються також забутими, зневаженими, обкраденими. Але сьогодні як для нас, українців, так і  християн Святої Землі приходить Добра Новина, адже ангел каже нам: "Радуйтеся". Ми ж повинні навчитися  зробити те, що зробила Марія, яка на  неможливі речі сказала "так" і це сталося», - сказав проповідник.

Він також пригадав, що цього року всі католики світу відзначають Рік віри, тому ми повинні попросити  в Пречистої Діви Марії і архангела Гавриїла, щоб вони навчили нас бути справді віруючими людьми, «щоб християни в Україні, які святкують 1025-ліття Хрещення Русі-України, зберегли свою віру, а християни на Святій Землі не зменшувалися і не втікали закордон, а були віруючими тут, у Галілеї». «Нехай Дух Святий, який здійснює воплочення Сина Божого цього дня, буде нашою силою», - завершив Глава УГКЦ.

Додамо, що цього дня Блаженніший Святослав зустрівся з вірними УГКЦ та з духовенством Мелхітської Католицької Церкви. А крім цього, він відвідав м. Тель-Авів та Яффу, де зустрівся з вірними УГКЦ в церкві Благовіщення Пресвятої Діви Марії, та Єрусалим, де відбулася зустріч із владикою Йосефом-Юлесом Дзереєм, греко-католицьким Архиєпископом, Патріаршим вікарієм Єрусалима.

Департамент інформації УГКЦ

Вгору