alt25 червня у Духовній Семінарії розпочалися практичні курси місійного служіння для семінаристів передостаннього року навчання в Духовних семінаріях України, які триватимуть до 1 липня 2012 р.Б.

Після реєстрації учасників курсів в семінарійному храмі був відслужений Молебень до Христа Чоловіколюбця, який очолив ректор Івано-Франківської Духовної Семінарії  прот. Олександр Левицький, у співслужінні виконавчого секретаря Пасторально-Місійного Відділу УГКЦ о. Василя Поточняка, економа семінарії о. Ярослава Шмадила, префектів семінарії: о. Василя Нагорняка, д-на Володимира Медвідя, та д-на Віталія Марука.

У своєму вступному слові отець-ректор висловив радість з можливості спільної присутності представників всіх семінарій України. Ректор закликав усіх роздумувати над своїм покликанням та його реалізацією.

В другій половині дня владика Йосиф Мілян, Голова Пасторально-Місійного Відділу УГКЦ, виступив із доповіддю «Виклики душпастирства вірних УГКЦ за межами Галичини і України. Діяльність Пасторально-Місійного Відділу» та розповів про потреби душпастирювання в Київській архієпархії.

Із ціллю практичного курсу місійного служіння ознайомив усіх виконавчий секретар ПМВ о. Василь Поточняк. Пізніше експерт Тарас Гринчишин доповів про географію та статистику української діаспори та Церков у світі.

Завершився день Архієрейською Божественною Літургією в Архікатедральному соборі св. Воскресіння, яку очолив владика Йосиф. Опісля у конференц-залі відбулась дружня зустріч-знайомство.

 Інформаційний центр ІФДС

 
Вгору