alt6 та 7 жовтня, з благословення ректора Івано-Франківської Духовної Семінарії ім. свщмч. Йосафата прот. Олександра Левицького, учасники Братства свщмч. Йосафата взяли участь у ХVІІ Міжнародній прощі вервиці, яка третій рік поспіль проходить у василіанському монастирі, що у с. Погоня, Тисменецького району. Семінаристи активно долучилися до вечірньої програми прощі, яка була насиченою, молитовною і дуже цікавою.

Вона розпочалась співаною вервицею, яку провадили учасники хору церкви св. Андрія зі Львова, а потім розпочалась Хресна Дорога з розважаннями. Їх подавав о. Корнилій Яремак, ЧСВВ. Справді, було захоплююче спостерігати, як сотні вірних із запаленими свічками у руках прямують від стації до стації, роздумуючи над духовними науками о. Корнилія та співаючи побожних пісень. Відтак, розпочалась концертна програма, протягом якої багато виконавців дарували прочанам духовні пісні зі свого репертуару. Тут варто виділити семінарійний гурт «Ґлорія», який також виконав декілька духовних пісень. Паралельно з концертом, який проходив перед Базилікою Погінської Богородиці, всередині неї відбувалися нічні чування, організовані Апостольством доброї смерті.

О 6 годині зранку розпочалась утреня, а відтак Божественна Літургія. Їх своїм мелодійним співом супроводжували брати-семінаристи, які після Святої Літургії повернулися до семінарії.

Ростислав Гадада
Інформаційний центр ІФДС

 
Вгору