alt15 травня з благословення Високопреосвященного Архієпископа і Митрополита Кир Володимира Війтишина  відбулася Архієпархіальна проща до Чудотворної ікони Божої Матері в Зарваниці.

Семінаристи на чолі з ректором семінарії митр. прот. Олегом Каськівом та віце-ректором прот. Олесем Будзяком взяли активну участь в організації та проведенні даної прощі. Божественну Літургію очолив високопреосвященний Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир (Війтишин) у співслужінні з екзархом Луцьким преосвященним Владикою Кир Йосафатом (Говерою) та з численною кількістю духовенства Івано-Франківської Архієпархії. Прочани, що прибули з усіх протопресвітеріатів архієпархії, мали змогу отримати повний відпуст приступивши до св. Тайн Покаяння та Пресвятої Євхаристії.

Архієреї закликали український люд до єдності та молитви за мир в Україні. Також, присутні паломники мали змогу почути привітальне слово Апостольськго делегата греко-католиків у Казахстані та Середній Азії – о. Василя Говери, котрий розповів прочанам про наявну ситуацію та розвиток УГКЦ поза межами України. Семінарійний хор «Благовіст» під керівництвом прот. Тараса Огара прикрасив своїм співом Святу Літургію. Після закінчення Божественної Літургії, Єпископи зі всім духовенством освятили воду для вірних.

Щиро вдячні Богові за подаровану можливість прочанам молитися за нашу Архієпархію, спокій і щастя для нашого народу.

бр. Павло Ваврик,
семінарист ІІІ-го курсу

 

 

 

Вгору